GGP Hrvatska

                                             

GGP Hrvatska  Pokrenite anketu

Dobrodošli na našu internetsku stranicu! Jeste li primili pismo u kojem ste zamoljeni da sudjelujete u ovom istraživanju i podijelite s nama svoju priču? Na ovoj stranici želimo se predstaviti i informirati vas detaljnije o istraživanju.

GGP – Generations & Gender Programme velika je istraživačka infrastruktura u sklopu koje se prikupljaju međunarodno usporedivi i visokokvalitetni podaci koji su ključni u boljem razumijevanju brojnih društvenih i demografskih izazova. Glavni cilj studije bolje je razumijevanje životne situacije punoljetnih osoba mlađe i srednje dobi (18 – 54). To će omogućiti istraživačima da ponude odgovore na aktualne društvene izazove u Hrvatskoj i mnogim drugim zemljama. Zanima nas vaše osobno mišljenje o temama kao što su usklađivanje poslovnog i privatnog života, želja za djecom i planiranje obitelji, odnosi s bliskim ljudima i partnerom/icom te općenito vaši stavovi o sličnim temama. Ispitujemo osobe neovisno o tome žive li sami, s partnerom, s roditeljima, s djecom i sl.

Prikupljeni podaci upotrebljavat će se isključivo u znanstvene svrhe, a omogućit će provedbu ciljanih istraživanja i donošenje na dokazima utemeljenih politika. O najvažnijim rezultatima istraživanja GGP Hrvatska pravovremeno će izvještavati tvorce javnih politika i širu javnost.

Istraživanje zajednički provode Nizozemski interdisclipinarni demografski institut (NIDI), te brojne druge istraživačke institucije iz polja demografije diljem Europe. Istraživački tim u Hrvatskoj čine znanstvenici iz Centra za longitudinalne populacijske studije u sklopu Ekonomskog fakulteta u Zagrebu.

Pokrenite anketu

NAJVAŽNIJE INFORMACIJE ZA SUDIONIKE

Potrebno je izdvojiti malo vašeg vremena za znanstvene svrhe.

  Procijenjeno vrijeme za ispunjavanje ovog upitnika na internetu iznosi oko 45 minuta. Anketu možete zaustaviti u bilo kojem trenutku i vratiti joj se kasnije ako želite. Ponovno unošenje dobivene šifre omogućit će vam nastavak tamo gdje ste stali.

O kojim je temama ovo istraživanje?

  Istraživanje pokriva širok raspon tema, a poseban su mu fokus životni događaji i partnerstva, fertilitet, djetinjstvo i sociodemografski status roditelja, međugeneracijski odnosi, usklađivanje privatnog i poslovnog života i sl.

Vaši su podaci sigurni.

 

U skladu s Općom uredbom o zaštiti podataka (GDPR) jamčimo Vam da prikupljeni podaci nikada neće biti povezani s vašim imenom i prezimenom, adresom ili nekim drugim izravnim identifikatorom. Oni nam služe isključivo kao kontakt podaci prilikom slanja pozivnih pisama.

Što se događa s informacijama o meni?

  Vaši će podaci ostati striktno anonimni. Nisu mogući zaključci iz istraživanja o vama kao osobi, već samo izjave tipa „žene u mlađim dobnim skupinama u prosjeku ranije iseljavaju iz roditeljskog doma u odnosu na mlađe muškarce“.

Sudjelovanje se isplati.

  Poslali smo vam mali znak pažnje kao nagradu za vaše vrijeme i sudjelovanje.

Koliko ću puta morati sudjelovati u anketi?

  Željeli bismo vas ponovno anketirati za tri godine kako bismo saznali kako se vaš život i uvjerenja mijenjaju tijekom vremena.

Imate pitanja za nas?

  Slobodno nam se javite na ovaj broj telefona: 0800 333 343 ili putem e-maila: ggp.pomoc@ipsosadria.com

 

 

Subscribe to our Mailing List!

Fill the form below with your contact information to receive our monthly GGP at a glance newsletter.